2011 Werkperiode

team2011-1 team2011-1Een terugblik

Dit jaar was de werkperiode El Seibo: 18 juli - 6 aug 2011

We hadden dit jaar, ondanks de relatief kleine groep een redelijk ruim bouwbudget.

We hadden als extra de projectopbrengst van het 40-dagentijd project van drie Puttense kerken en van "de Grote Over-steek".

De bouw

Van dat geld hebben we de ruwbouw van de drie spreekkamers van vorig jaar gebruiksklaar laten maken (pleisteren, betegelen ramen+deuren monteren, schilderen, enz) en hebben we voor vier nieuwe kamers de ruwbouw gebouwd, inclusief dak.

We hebben het schilderwerk, toen we een staartje van de orkaan Emily over ons heen kregen, niet geheel af kunnen maken. Door de lokale groep gaat dit de komende tijd afgemaakt worden

v2011 03

Kinderwerk

Alle werkdagen hebben we, doorgaans met hulp van een lokale tolk, kinderwerk gedaan.

en bijbels verhaal en daarna een werkje of kleurplaat. Je moet dan vaak stevig improviseren omdat de kinderen zelfs de basisvaardigheden van de kleuterschool missen.

Het niveau van de kinderen is ook heel verschillend maar, ten opzichte van een paar jaar geleden ligt het, dank zij de school, al een stuk hoger.

 

Afgeschreven Laptops krijgen een tweede leven in El Seibo

v2011 04Zaterdag 31 Juli hebben 4 afgeschreven Nederlandse laptops een tweede leven gekregen in het multifunctioneel centrum “Luz de Vida” (levenslicht) in de sloppenwijk Villa Guerrero bij de plaats El Seibo, Dominicaanse Republiek.

De laptops zijn voorzien van Windows-7 en Office 2007, in het Spaans, met gratis licenties via het goede doelen programma van Microsoft (techsoup).

Een van de Laptops gaan gebruikt worden voor de, met Nederlandse fondsen betaalde, opleiding van de schoolleidster Dulce Maria Batista. Zij wordt daarmee een van de weinige gekwalificeerde docentes in de omgeving.
De Laptops gaan verder gebruikt worden om de mensen in de sloppenwijk en kinderen op de school wegwijs te maken op de computer.

De kerk

Het project is van een Evangelische gemeente (je hebt daar maar twee smaken: Evangelisch en Katholiek). We hebben ook in hun diensten meegedraaid. Johan en Stoffel zijn beiden een keer voorgegaan in de dienst.

Fotoboek 2011