2009 Werkperiode

team2009Een terugblik op de reis

20 Juli 2009 zijn we met de groep veilig aangekomen in El Seibo.
Voor het uitgraven van de fundering hadden we al geld vooruitgestuurd.
Dinsdag zijn we van start gegaan met het inrichten van de bouwplaats en de eerste aankoop van de bouwmaterialen.
logo NCDOMet de opbrengst van de Motary-2009 (€ 16.500) en de NCDO bijdrage (€ 15000) kunnen we van start gaan met de muur die een veilige omgeving voor de kinderen moet creëren.

Met de groep zijn we daarna, met lokale vrijwilligers aan de slag gegaan.

Parallel met onze activiteiten zijn, met geld van ondermeer World Servants en van een aantal kerken de daken van de school gerepareerd, en dus de fout uit 2005 hersteld,  door een ploeg bouwvakkers uit Haïti.

De bouw

Naast de reparaties aan de daken zijn we, met het geld van de Motary/NCDO, diaconiecollecte, de giften en overig actiegeld begonnen aan de bouw van de omheining van het complex.    

In eerste instantie heeft dat wat strubbelingen gegeven omdat een katholieke orde ons het eigendom van de grond betwiste, maar inmiddels zijn alle juridische hobbels genomen.
Tijdens onze aanwezigheid hebben we al 60 meter muur van 2 meter hoog gezet en 80 meter fundering gemaakt. De rest volgt de komende maanden met bouwvakkers die we inhuren uit de sloppenwijk. Het werk wordt rond Januari 2010 waarschijnlijk afgerond.

Het tweede weekend hebben we ook, door een samenloop van omstandigheden, ons project aan de President van de Dominicaanse Republiek, Leonel Fernàndez, kunnen presenteren.

De Sloppenwijk

Tijdens de bouwperiode zijn we ook de sloppenwijk in geweest. Wat je daar ziet, tart alle grenzen. De straten als open riool, mensen die vandaag niet weten of ze morgen drinkwater kunnen kopen en geen geld voor medicijnen. Alle reden dus om door te gaan.

Fotoboek 2009