Volkskerstzang

Volkskerstzang 2023IEC logo

Omdat kerstavond dit jaar op zondag valt is de volkskerstzang dit jaar op zaterdag 23 december 2023 om 20.00 uur in de sporthal “Putter Eng” Engweg 6 te Putten.

De Verenigde Veluwse Koren onder leiding van Leander van der Steen verzorgen de koorzang en het fanfarecorps “Excelsior” onder leiding van Jasper Esselink begeleidt de samenzang. Ook verzorgt “Excelsior” het muzikaal intermezzo.

De burgemeester leest het kerstevangelie en Erik Posthouwer houdt een korte meditatie. Het thema is nog niet bekend.

Meer informatie over de volkskerstzang vindt u op de website van de Interkerkelijke Evangelisatiecommissie Puten (IECP): www.kerknetputten.nl/iec
De deuren zijn open vanaf 19.00 uur en de toegang is gratis. Wel is er een collecte bij de uitgang voor de bestrijding van de onkosten.

De commissie wil in deze donkere dagen graag samen met u in de sporthal het feest van de komst van Jezus Christus in deze wereld gedenken en vieren.

secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
mobiel : 06-13 26 86 37

Wat foto's Volkskerstsang 2022

Filmpjes Volkskerstsang 2022

Achtergrond Volkskerstzang Putten

De volkskerstzang in Putten kent een lange traditie. Zolang de sporthal Putter Eng bestaat wordt zij in deze sporthal gehouden. Daarvoor vond de volkskerstzang plaats in de Eierhal op het marktplein. Toen het nieuwe gemeentehuis werd gebouwd is de Eierhal afgebroken.

De volkskerstzang wordt door zo'n 1300 á 1400 mensen bezocht.

De Interkerkelijke Evangelisatiecommissie (IEC) organiseert elk jaar de volkskerstzang onder het motto "Komt allen tezamen" om oude en nieuwe kerstliederen te zingen en om met zang en muziek de geboorte van Christus te vieren.

Foto- en Filmarchief....